In memoriam: Paul Bruining

15-10-2021
Nieuwsafbeelding

Na enig speurwerk hebben Arend Lesage en enkele andere bekenden van Paul kunnen achterhalen dat Paul Bruining vorig jaar April op 91-jarige leeftijd is overleden. Ondanks dat we zo’n kleine 2 jaar niets meer van hem hadden gehoord is de vraag hoe het hem vergaat met dit onbevredigend bericht geëindigd. Met een enigszins onverwachte constatering over de wijze waarop wij dit hebben moeten vernemen, zijn wij ongelukkig.

Paul Bruining was tot zijn overlijden, in tijd, het langste lid van de destijds genoemde hockey-vereniging "Randwijck”, thans onder de naam "MHC Amstelveen”. Gezien zijn zeer langdurige status als vrijwilliger is het hier zeker op zijn plaats een enkel woord aan hem te wijden.

Paul was een van de oprichters van de Mixed Hockey-club Randwijck in juni 1952. De naamgeving Randwijck kwam voort uit de woonwijk Randwijck gelegen in het noorden van Amstelveen, nabij de kalfjeslaan, alwaar de oprichtingsgesprekken hebben plaats gevonden

Uit PR-overwegingen vond later het toenmalige Bestuur het nodig de naamsverandering naar MHC Amstelveen door te voeren. U zult begrijpen, dat was tegen de wil in van Paul en andere oudgedienden. Destijds een zeer levendige ALV vergadering.

Paul was actief als speler in de categorieën vanaf heren 1 tot en met de veteranen naar mate de leeftijd vorderde. Daar tussen door heeft hij zijn liefhebberij als fluitist waargemaakt. Ook daar was de trend van ouder worden waarneembaar, want zijn fluit carrière eindigde bij het zgn. Huisvrouwenhockey.

Paul was en bleef lid van onze vereniging, maar vooral zijn enorme inzet en zijn liefde voor de vereniging stonden hoog in het vaandel. Enkele voorbeelden hiervan zijn: De opzet en in den beginne het uitvoeren van de wekelijkse clubkrant. Opmerkelijk hierbij is dat in de garage van Paul alle gepubliceerde krantjes lagen op geslagen. Een waar geschiedenisboek, geïllustreerd met honderden door hem vastgelegde foto’s van diverse gebeurtenissen in een periode van tientallen jaren.

Voorts heeft hij jarenlang de club Randwijck gesponsord. Toen der tijd met een jaarlijkse enorme bijdrage van 10.000,- gulden. Zowel de dames als de heren topteams liepen met de shirtreclame "Elmecanic”. In die tijd uniek. De naam van zijn door hem zelf opgezet bloeiend bedrijf op het gebied van de fijnmechanica. Al was deze geste nog niet genoeg, hij heeft destijds een klein kunstgras trainingsveldje nabij veld 3 gefinancierd. Bestemd voor de kleine jeugd en een "warming-up”-gelegenheid voor de senioren. Nu staat er de hal, het veldje is niet meer!

Om de club op materieel- en financieel gebied bij te kunnen staan, maakte Paul jarenlang deel uit van de Sport Stichting Amstelveen, die destijds daarvoor was opgericht. Ook in dit orgaan heeft Paul tientallen jaren zijn diensten verleend waardoor de club "indirect” van de baten heeft kunnen profiteren.

Paul Bruining was en blijft als herinnering, een legende binnen ons hockeywereldje MHC Amstelveen, met zijn goed vinden MHC Randwijck. Hij was nogal "breed” bespraakt, zowel zakelijk als privé. Daardoor zijn bij velen zijn verhalen blijven hangen. Een opvallende karaktertrek die menigeen heeft ervaren. Een man van recht door zee, eerlijk als goud, en een (ouderwets) verenigingsdier. Om die reden mogen èn zullen èn willen wij hem NIET vergeten

Peter de Lange.
Amstelveen